Kábelfészek – kinect, ekg projekt

Kép: Sztojánovits Andrea

Hang: Borosi Gábor

Programozás: Sztojánovits Andrea, Borosi Gábor

Installáció: http://commonthings2011.wordpress.com/

A fészek kábelekből épül, a kábelek a rendezetlenség rendszerével alakulnak fészekké. A kábelek, mint a digitális kor kapcsolódási eszközei – embergép kolleráció, a fészek, mint „anyaméh”. A fészek egy férőhelyes.

A Kinect és a projektor a fészek felett helyezkedik el. Alapállapotban a projektor a fészket önnön magát vetíti a fészekre, vagyis az objektumra önmaga vetül. Amint aktivizálódik az installáció, tehát valaki elhelyezkedik a fészekben, egyrészt ez a vetített kép már rá is vetül, valamint a Kinect által mért kamerakép az ember aurájaként „láthatóvá válik”. Egyenlőre a sárga-narancs színt választottam aura színnek(*).

* további terv, hogy EKG érzékelőt beépítve a szívritmus milyensége alapján rendelem hozzá az aura színeit.

Elmélet:

Aura és test: aura, mint a „testet körülvevő energiaburok”.

Az aura kiterjedésének, színárnyalatainak változásából következtetni lehet a fizikai testben, a tudatban, a lélekben végbement változásokra is… Azt is mutatja, hogyan dolgozzuk fel a külső hatásokat testileg, érzelmileg, mentálisan és spirituálisan.” – forrás: http://www.szantal.hu/index.php?link=news%2Fnews.php&parentid=571&topic=9

Aura és rétegek: Az első az étertest (kékesfehér), a második az érzelmi réteg, a harmadik a „mentális test” (élénksárga), a negyedik az asztráltest, az ötödik-hetedik a „szellemi síkok”.

Aura és színek: A lila a spiritualitás, a kék a „kiegyensúlyozott létezés”, a zöld a nyugalom, a sárga az öröm, a vörös az életerő, a narancssárga a „kretív aktivitás”.

forrás: ttp://www.szivritmus.eoldal.hu/cikkek/sziv-gyogy-szer—modszerek/az-aura-es-aura-soma.html

Kinect, mint „spektrozonális letapogató rendszer”: (eredetileg ez a rendszer a Skylab űrállomás egyik műszere volt). A kifejezést átértelmezve, a Kinect – kamerakép, emberi test – mint zóna, spektro – színkép – mint a test aurája. Tehát a „spektrozonális” kifejezést a test aurájára értelmezem.

Gyakorlat:

https://sensorbreakers.wordpress.com/2012/04/10/kinect-hackek-openni-openkinect/ – Quartz Composer

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: